Unknown: Function get_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/clients/client1/web53/web/system/library/so/html_content/Cache_Lite/Lite.php on line 826Unknown: Function get_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/clients/client1/web53/web/system/library/so/html_content/Cache_Lite/Lite.php on line 747Unknown: Function get_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/clients/client1/web53/web/system/library/so/html_content/Cache_Lite/Lite.php on line 747Unknown: Function get_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/clients/client1/web53/web/system/library/so/html_content/Cache_Lite/Lite.php on line 747Unknown: Function get_magic_quotes_runtime() is deprecated in /var/www/clients/client1/web53/web/system/library/so/html_content/Cache_Lite/Lite.php on line 747 Servicii servere Unknown: array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /var/www/clients/client1/web53/web/system/library/template/Twig/Template.php on line 533

Altanet - servicii servere

ALTANET va ofera si servicii de proiectare, instalare, administrare, configurare si optimizare servere. De cele mai multe ori, problemele de securitate sunt cauzate de vulnerabilitatile existente in programe sau de configuratiile incorecte sau incomplete ale acestora. Datorita frecventei mari de aparitie a noilor vulnerabilitati in programele pe care le folosesti este necesara actualizarea lor continua.


servicii retelistica

Asigurarea functionarii continue a sistemelor server, prin monitorizarea parametrilor de functionare, ajustarea configuratiilor serviciilor disponibile, actualizarea continua a programelor si masurile de prevenire a atacurilor informatice (atat cele manuale cat si cele automate), trebuie sa fie o preocupare continua a tuturor celor care folosesc in mod curent conexiuni internet in banda larga.


De ce sa alegeti acest serviciu?

 • 1. Costuri reduse:

  Serviciile de securitate pentru servere vor reduce costurile firmei dumneavoastra fata de cazul in care ati angaja, chiar si in regim de colaborare, o persoana dedicata. In plus, nu va fi nevoie sa alocati sume importante pentru recuperarea datelor pierdute in urma unui atac informatic si nici nu veti inregistra pierderi de productivitate cauzate de indisponibilitatea serviciilor.

 • 2. Consultanta:

  Altasecurity ofera consultanta prin telefon, email sau on-site pentru ca dumneavoastra sa intelegeti cat mai bine problemele de securitate ale retelei si metodele de rezolvare pe care le recomandam.

 • 3. Marirea disponibilitatii serviciilor:

  Va ajutam sa obtineti performanta maxima de la sistemele dumneavoastra, fara sa fie nevoie sa investiti din nou in echipamente costisitoare. Reusim acest lucru prin configurarea atenta a aplicatiilor si a serviciilor instalate.

 • 4. Micsorarea riscului la care te expui:

  Chiar daca riscul atacurilor informatice este unul permanent, beneficiind de serviciile noastre pentru servere nu le vei resimti, avand astfel posibilitatea sa va desfasurati activitatea in parametri normali.


Instalare si confugurare

Putem asigura, la cerere, instalarea si reinstalarea sistemelor server, de tip Linux si Windows conform cerintelor dumneavoastra. Pretul operatiilor de back-up al datelor existente, de reinstalare a sistemului, configurare, restaurare si portare a datelor salvate si punere in functiune va fi stabilit dupa o estimare a timpului necesar.

Este posibila instalarea si configurarea oricarui program si serviciu, cu licentele clientului (daca este cazul). In cazul in care nu exista aceste licente, oferta noastra va include si pachetele software necesare.

Acordam consultanta in selectia sistemului de operare si a serviciilor sau pachetelor software de pe server, luand in calcul rolul serverului, modul in care acesta va interactiona cu clientii sai si evolutia in timp a incarcarii sistemului.

servicii retelistica

Monitorizare

Noi ne ocupam de monitorizarea serverelor, serviciile online ale firmei dumneavoastra fiind importante pentru clienti, la fel cum functionarea retelei este importanta pentru dumneavoastra si pentru angajati.

Monitorizarea include:

 • Mai multe puncte de monitorizare, aflate la furnizori de servicii diferiti. Astfel se asigura relevanta rezultatelor, acestea nefiind influentate de eventuale probleme de traseu (care tin de furnizorul de la care se face monitorizarea).
 • Monitorizare continua a serviciilor, la intervale de cel putin 5 minute.
 • Alerte prin email in cazul indisponibilitatii serviciului. Alertele pot fi configurate pentru fiecare serviciu in parte si pentru diverse tipuri de erori (raspuns intarziat, incorect, incomplet, lipsa raspunsului, etc).
 • Rapoarte in cazul detectiei de raspunsuri intarziate sau de performanta scazuta.

Monitorizarea se face de catre ALTANET, nefiind necesara reconfigurarea serverelor clientului. Prin acest serviciu iti dam posibilitatea sa fii avertizat imediat ce apare o eroare sau indisponibilitate a echipementelor si serviciilor tale. Astfel, vei putea lua masuri imediat, reducand consecintele negative. Iti oferim acest serviciu pe baza de abonament.


servicii retelistica

Administrare

Consecintele unui atac pot varia de la acces nelimitat la fluxul de mesaje email, la acces nerestrictionat la orice fisier sau informatie de pe retea, la aflarea parolelor de acces la diverse servicii si aplicatii, la alterarea sau distrugerea accidentala sau intentionata a informatiilor. Costurile pentru remedierea consecintele unui astfel de atac asupra unui sistem sunt mult mai mari decat costurile pentru mentinerea la zi a sistemelor serverelor, iar noi avem grija ca astfel de atacuri sa nu aiba loc.


Administrarea include:

 • Cel mult 4 interventii on-site/ luna, insemnand un total de 2 ore, pentru fiecare server.
 • Monitorizare continua, 24/7, la intervale de 5 minute.
 • Parcurgerea zilnica a jurnalelor de sistem.
 • Avertizare in cazul evenimentelor (prin SMS si email).
 • Interventie de la distanta in maxim 30 minute de la aparitia problemei.
 • Administrare la distanta, actualizare si upgrade continuu al programelor si serviciilor.
 • Sarcini administrative: noi utilizatori, verificari, reconfigurari.
 • Audit de securitate saptamanal.
 • Back-up lunar pentru fisierele de configurare si datele critice.
 • Managementul backup-urilor.
 • Instalarea/configurarea la cerere de noi programe sau servicii.
 • Optimizarea continua a configuratiilor serviciilor pentru uniformizarea incarcarii sistemului si mentinerea de timpi de raspuns mici.
 • Suport tehnic prin email si telefon.

In plus fata de acest abonament, iti putem oferi, la cerere, inlocuirea rapida a echipamentelor avariate, prin inchiriere de piese de schimb si service hardware pentru serverele tale. Abonamentul de administrare a sistemelor server nu include reinstalarea completa a sistemului, aceasta fiind acoperita de serviciile noastre de instalare si configurare servere si servicii.

Putem asigura la cerere: administrarea domeniilor web, administrarea claselor IP interne, administrarea politicilor si a solutiilor de rutare, servicii hardware on-site pentru sistemele server, etc.


Optimizare

In anumite situatii, performantele slabe ale sistemelor server pot fi remediate printr-un proces de optimizare. Acesta se adreseaza aplicatiilor si serviciilor deja instalate, dar ale caror configuratii nu mai corespund cu nevoile actuale. Optimizarea configuratiilor se face conform arhitecturii hardware, pentru uniformizarea incarcarii si mentinerea de timpi de raspuns mici. Prin configurarea atenta a aplicatiilor si a serviciilor instalate, ALTANET va ajuta sa obtineti performanta maxima de la sistemele dumneavoastra, fara a fi nevoie sa reivestiti in echipamente costisitoare.

servicii retelistica

ALTANET asigura interventii rapide si prompte.

Pretul pentru proiectare, instalare, configurare si optimizare va fi adaptat nevoilor dumneavoastra, acesta stabilindu-se in urma analizei preliminare, in functie de numarul estimat de ore necesare pentru efectuarea serviciului sau serviciilor solicitate.